Beleef de fascinatie van geweldige fjorden, kristalheldere meren en bizarre lavalandschappen op het vulkanische eiland IJsland. IJsland is een bestemming op veel AIDA-cruises met allerlei routes en behoort tot de hoogtepunten van de poolcirkel.

Met het AIDA-cruiseschip naar IJsland

In het hoge noorden van de Atlantische Oceaan ligt een klein eiland dat zoveel te zien en te vertellen heeft, en dat materiaal heeft geleverd voor zoveel verhalen en sprookjes dat elk kind het vandaag de dag kent. Vanuit Hamburg duurt de reis naar het meest westelijke eiland van Noord-Europa een paar dagen. Na een laatste stop in Schotland steken we over naar Reykjavík. De haven ligt goed beschermd ten noorden van de hoofdstad van IJsland, die op zijn beurt is gelegen in het zuidwesten van het eiland. De thans zeer moderne haven is sinds vele eeuwen de belangrijkste toegangspoort tot het eiland. Al uren voordat uw schip Reykjavík bereikt, is het zeer de moeite waard om vanaf de reling de IJslandse kust te bekijken en op foto vast te leggen.

 

AIDA-CRUISES MET IJSLAND

IJsland – Het grootste vulkaaneiland ter wereld.

Het ten zuidoosten van Groenland gelegen IJsland is in alle opzichten uniek: op een oppervlakte van 103.000 vierkante kilometer wonen slechts iets meer dan 340.000 mensen, van wie de meeste in de hoofdstad Reykjavik. Het landschap van het eiland wordt gekenmerkt door water en vulkanen: gloeiende lavastromen, hoge gletsjers, woeste watervallen en omhoogschietende geisers behoren tot de belangrijkste natuurspektakels op het eiland. Hier kunt u arctische dieren zoals poolvossen, sneeuwhoenders, zeehonden en soms zelfs ijsberen gadeslaan.

Reykjavík ontdekken – IJslands hoofdstad

Met meer dan 100.000 inwoners is de hoofdstad van het eiland de grootste nederzetting op IJsland. Overal in de IJslandse stad is het erfgoed van de eerste kolonisten voelbaar – de Vikingen. De kleurrijke houten huizen in het centrum doen denken aan Noorwegen. Tegelijkertijd hebben de plaatsen echter iets ruigs en ongetemds, net als de IJslanders zelf.

Traditie staat hoog aangeschreven en de liefde voor de natuur en voor de onvergelijkbare aard van hun vaderland hebben de IJslanders vertaald in talloze gebouwen. Zoals in de Perlan: de prachtige glazen koepel, die de bezoekers een ongeëvenaard uitzicht biedt, is gevuld met warm water uit de eindeloze ondergrondse bronnen. Dat mag u zich in elk geval niet laten ontgaan.

Op de inmiddels al beroemde Laugavegur stroomt het leven van de stad bijeen. In de steil aflopende straat wandelt u langs street-art, kleine platenzaken waar regelmatig concerten van IJslandse artiesten plaatsvinden, maar ook cafés, winkels en clubs.

Akureyri – De poolcirkel binnen handbereik

Van hieruit is het nog maar 50 kilometer naar de koude poolcirkel. Voor de inwoners van Akureyri is dit echter geen reden om zich hier niet thuis te voelen. Het gezellige dorp aan het einde van de Eyjafjord is de poort naar het noorden van het eiland en met zijn ruige hooglanden nodigt het u uit voor onvergetelijke excursies.

Een comfortabele bus brengt u naar Mývatn, oftewel Muggenmeer, met zijn turquoise water omringd door bizarre vulkanische formaties. De bekendste daarvan zijn de Dimmuborgir, die hun naam eer aandoen en uit de verte inderdaad lijken op de ruïnes van ‘donkere kastelen’. Wie na zoveel dramatisch landschap een beetje ontspanning zoekt, kan daarvoor terecht in het warme water van de unieke Mývatn natuurbaden – wellness op zijn IJslands!

Ísafjörður is voor velen een hoogtepunt op hun cruise door het hoge noorden, omdat IJsland, samen met Spitsbergen, een van de meest spectaculaire plekken is die u tijdens uw reis kunt ontdekken. Maak optimaal gebruik van uw tijd aan wal voordat u weer aan boord gaat. 

De meest indrukwekkende bezienswaardigheden in en rond Isafjördur komen echter uit de natuur: tijdens verschillende excursies kunt u de spectaculairste landschappen van Europa ervaren. Boot- en kajaktochten door de Westfjorden beloven geweldige uurtjes in ongerepte, wilde natuur vol grillige rotsen en bizarre lavaformaties.

Ontdek de machtige watervallen, inclusief het hoogtepunt van de Westfjorden, de Dynjandi: de waterval loopt als engelenhaar gelijkmatig omlaag over de ruwe rotsen. Observeer de papegaaiduikers, de bekendste vogels van IJsland, of werp eens een hengel uit. Ontdek ook het eiland Vigur tijdens een boottocht. Met een beetje geluk krijgt u tijdens zo’n tocht zelfs dwergvinvissen te zien.

Beste tijd om te reizen op IJsland

De beste tijd om het eiland te bezoeken is in de IJslandse zomer, die duurt van juni tot augustus. Dan stijgen de temperaturen soms zelfs tot 20 graden, maar dat is een uitzondering. Gemiddeld is het ook in juli vrij fris bij 13,3 graden. In de zomer bloeien duizenden lupinen op het eiland en bedekken het soms vrij kale landschap met een prachtig flets-paars tapijt.

Voor u inclusief

✔ Culinair verwenprogramma met volpension en een speciale selectie dranken 

✔ Fitness op moderne apparatuur, meer dan 30 cursussen per week, sportdek buiten 

✔ Vermaak met musicals, dans, acrobatiek, comedy, live muziek en tv-shows 

✔ Plezier en avontuur voor kinderen en tieners van alle leeftijden 

✔ Zwemmen, zonnebaden en ontspannen op royale buitendekken 

✔ Voertaal aan boord Duits en Engels*, eersteklas service, tips

* Niet alle informatie is beschikbaar in het Engels. 
 

AIDA Nieuwsbrief

✔ Actuele aanbiedingen & acties ✔ Als eerste op de hoogte

Nieuwsbrief abonneren

Meer informatie over gegevensbescherming vindt u hier.
Elke e-mail bevat een link om zich af te melden voor de nieuwsbrief.

Book your AIDA cruise also by telephone


We advise you in English or German