Tussen noorderlicht en middernachtzon

Verken met AIDA de ongelooflijke diversiteit van het noorden. Vaar door intens blauwe fjorden, omringd door spectaculaire toppen, duizelingwekkende kliffen en het weelderige groen van de Scandinavische natuur. Leg aan te midden van fascinerende landschappen en ontdek pittoreske dorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Neem plaats aan dek en geniet van het adembenemende panorama terwijl alles om u heen schittert in het licht van de middernachtzon. Of bezoek Noord-Europa in de winter, wanneer de sneeuw de natuur stevig in bedwang heeft, en ervaar de mystieke magie van het noorderlicht.

AANBIEDINGEN VOOR NOORD-EUROPA-ROUTES


 

Excursiehoogtepunten & weer

Prachtige natuur verkennen, historische kustplaatsen ontdekken en genieten van een extra portie ontspanning. Met AIDA kunt u ook aan land uw persoonlijke vakantiemomenten beleven.

Cruisen in het noorden

Ontdek de urbane parels van de Noord- en Oostzee tijdens een korte trip of vaar naar het hoge noorden tot aan de poolcirkel tijdens een ontdekkingscruise van enkele weken. Met AIDA kunt u uw droomreis van het noorden heel individueel beleven en vormgeven. 

Met de Noord-Europa cruises op AIDA ontdekt u oude handelssteden, schitterende metropolen langs de Oostzee, de drukke havens van de Noordzeekusten en natuurlijk de prachtige, ongerepte natuur van de hoge breedtegraden. Want dat zijn ze, de Parels van het Noorden.

Verliefd worden op het noorden

Noord-Europa is zo fascinerend vanaf de zeezijde. Al eeuwenlang zijn schepen het traditionele vervoermiddel tussen de hanzesteden in de Noord- en Oostzee, de Britse eilanden en de majestueuze weidsheid van Scandinavië. Wie ooit een fjord is binnengevaren of vanaf de boot mocht genieten van de kliffen voor Dover, zal altijd terug willen keren. Bepaal zelf hoe uw route moet verlopen. 

Kopenhagen – De koninklijke parel van Denemarken

Kopenhagen koppelt levendige moderniteit aan de idyllische kalmte van een klein koninkrijk. Geef u tijdens uw scheepsreis door Noord-Europa over aan de typisch noordelijke gastvrijheid van de Denen en beleef de maritieme flair van de hoofdstad Kopenhagen. Tijdens uw bezoek aan de Deense hoofdstad kunt u zich tegoed doen aan het samenspel van spannende architectuur, buitengewoon design en traditionele Deense hanze-tradities.

Laat u in de stad aan de Øresund, de zeestraat tussen Denemarken en Zweden, betoveren door de kleine zeemeermin, door de vrije geest die heerst in de Vrijstad Christiania of door de sprookjesverhalen van Hans Christian Andersen en geniet van de zilte geur van de zeelucht in een van de mooie cafés en pubs in de wijk Nyhavn. Kopenhagen is een stad om van te houden!

Oslo – Natuur en cultuur zij aan zij

Direct gelegen aan de Oslofjord betovert de noordelijke metropool Oslo met zijn fascinerende natuur. Grillige oevers en beboste bergen worden afgewisseld met de indrukwekkende baaien rond Oslo. Maar de Noorse hoofdstad fascineert ook architectuurliefhebbers. Het koninklijk paleis, het bijbehorende park en het moderne operahuis van Oslo getuigen van het zeer speciale architectonische gevoel van de havenstad.

Geniet echter ook van de Scandinavische kalmte van de stad en neem de tijd voor een paar van die typisch Noorse lekkernijen in een van de vele restaurants in Acker Brygge. Verheug u op de spannende combinatie van hoofdstad en natuurschouwspel in Oslo!

Kiel – Maritieme idylle en poort naar het noorden

Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, presenteert zich als een maritieme metropool. Start uw cruise door Noord-Europa vanuit de meest noordelijke hoofdstad van alle Duitse deelstaten, waar u de zee overal kunt voelen en proeven. Het water reikt tot in het hartje van de stad. Of het nu bij het reusachtige havencomplex is of aan de Oostzeekade, u zult gegarandeerd genieten van de noordelijke flair van Kiel.

Maar Kiel is bij bezoekers niet alleen geliefd vanwege zijn tradities als havenstad. Sportfans zullen het wel weten: de traditionele club THW Kiel is het meest succesvolle Duitse handbalteam en de kenners onder u kunnen de Kieler sprot proeven – gerookte vis uit de baai van Kiel.

Dublin – De groene oase van rust in het noorden

De Ierse hoofdstad Dublin betovert zijn bezoekers met een adembenemend landschap. De levendige hoofdstad van het groene eiland in Noord-Europa biedt pittoreske straatjes, een frisse zeebries en een heerlijke, Iers-gezellige sfeer in de vele pubs. Ook literatuurliefhebbers komen in Ierland aan hun trekken: met James Joyce bracht Dublin een van de grootste schrijvers van de moderne literatuur voort, die met zijn wereldberoemde en belangrijkste werk Ulysses een monument voor de stad schiep. 

Uw verblijf in Dublin tijdens uw cruise door Noord-Europa biedt u ook genoeg tijd om het prachtige uitzicht vanaf de nabijgelegen kliffen en het indrukwekkende landschap rond de hoofdstad te leren kennen. Vergeet de dagelijkse sleur en geef u op uw AIDA zeereis door Noord-Europa over aan de schoonheid van het groene eiland!

Hamburg – Wereldstad aan de Elbe

Op sommige van onze routes vertrekt u vanuit Hamburg op uw AIDA-cruise naar Noord-Europa. Geen enkele andere stad in Duitsland combineert geschiedenis, cultuur, de flair van een grote stad en natuur zo uniek als Hamburg. De noordelijke metropool tussen Alster en Elbe biedt een bruisend leven, unieke winkelmogelijkheden en ontspanning en rust in het heerlijke groen van het park Planten en Blomen. 

Ontspan op het Elbe-strand, geniet van een van de vele lekkernijen op de traditionele vismarkt of duik in het nachtleven op de wereldberoemde Reeperbahn. Hamburg heeft zoveel te bieden – echt iets om naar uit te kijken voordat u aan uw AIDA-cruise naar Noord-Europa begint.

Bergen – Charmante havenstad aan de fjord

Gelegen aan de majestueuze Byfjord betovert de charmante havenstad Bergen zijn bezoekers met een levendige visserstraditie en een gezellige binnenstad. Dicht opeengepakt staan de vrolijk gekleurde, middeleeuwse houten huizen zij aan zij naast elkaar en verlenen de stad zijn bijzondere flair. 

Geniet van het samenspel van natuur en levendige cultuur in Noorwegen tijdens uw Noord-Europa cruise. Beleef een ontspannen vakantie tussen traditie en moderniteit en verheug u op het spectaculaire landschap rond de bergen. Neem tijdens een excursie ook even de tijd om een van de vele visgerechten van het land te proeven in een van de vele gezellige cafés.

Shetlandeilanden – Rustige eilandcharme

De bij Schotland horende Shetlandeilanden met hun wilde natuur, uitgestrekte valleien en veengebieden zijn een echte insidertip. Beleef op de Shetlands niet alleen de beroemde pony's, maar ook fantastische momenten in de ongerepte natuur. 

De eilandengroep niet ver van de Faeröer nodigt u op uw AIDA-zeereis door Noord-Europa uit in de Jarlshof, maar ook voor een archeologische ontdekkingsreis.

Lofoten – Geweldige natuur in het hoge noorden

Lofoten is ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende natuurspektakels die u op uw cruise door Noord-Europa kunt meemaken. Van een afstand steken ze als een gigantische rotswand op uit het water, maar bij nadere beschouwing hebben ze ook een weelderige en groene vegetatie.

Observeer de potvissen vanaf het dek van uw AIDA-cruiseschip, ontdek kleurrijke vissershuisjes en kerkjes in het dromerige Gravdal of geniet twee maanden per jaar van de aanhoudende middernachtzon.

Tallinn – Hanzestad met een bijzondere charme

In de Estse metropool beleeft u een fascinerende mix van gezellige drukte in de oude binnenstad en een vooruitstrevend levensgevoel in het nieuwe deel van de stad. De Esten weten als geen ander Oostzeeland geschiedenis en toekomst op een eigen manier te combineren.

Verheug u op het middeleeuwse centrum van de hanzestad, die u op uw reis naar Tallinn meevoert naar vervlogen tijden. U beleeft de oude stadsmuur, delen van het oude kasteel van Tallinn en vanuit het bovenste gedeelte van de stad hebt u een prachtig uitzicht over het centrum. Bewonder het museum van het Dominicanenklooster, het stadsmuseum van Tallinn en het paleis op de Domberg.

Amsterdam – Bloemenstad aan het water

Als vertrekpunt voor verschillende van onze AIDA-cruises naar Noord-Europa kunt u zich in de metropool Amsterdam tegoed doen aan de sfeer van de schitterende grachten. Bruggen, water en vele, vele fietsen verlenen Amsterdam zijn typische karakter. Ontdek enkele van de meer dan 1200 bruggen of geniet van de historische grachten tijdens een traditionele rondvaart. Maar het is niet alleen de Amsterdamse architectuur waarvan de bezoekers zo in de ban zijn. Ook op cultureel gebied komt u tijdens een bezoek aan de vele musea met geweldige kunstschatten van Van Gogh of Rembrandt aan uw trekken. 

Laat u meteen aan het begin van uw scheepsreis naar Noord-Europa betoveren door het fascinerende verleden van Amsterdam en de spannende gebouwen van de zeestad en kijk uit naar zijn interculturele sfeer. Verheug u op een heel bijzondere start van uw zeereis naar Noord-Europa!

Reykjavik – Fascinatie tussen vulkanen en geisers

Borrelende bronnen en geisers, rokende vulkanen, spectaculaire landschappen – IJsland fascineert zijn bezoekers. Maar de IJslandse hoofdstad Reykjavík is meer dan alleen de nabijheid van de natuurkrachten. De meest noordelijke hoofdstad van de wereld combineert ook moderne architectuur met de tradities van het gebied rond de Noorse Zee. 

De nauwe band van het land met de natuur blijkt niet alleen uit het intensieve gebruik van de vele warmwaterbronnen van IJsland. Wie Reykjavík tijdens zijn Noord-Europa scheepsreis van dichterbij bekijkt, zal merken dat er op de plattegrond van de stad ook een paar woningen van trollen en elfen staan. Diverse ‘verantwoordelijken voor aardgeesten’ zorgen er nog steeds voor dat de heimelijke bewoners van het eiland niet gestoord worden. 

Ontspan en kijk uit naar het fascinerende Reykjavík op uw AIDA-cruise door Noord-Europa. Geniet van de rust van het noorden en laat u meeslepen door de magische schoonheid van geisers, warmwaterbronnen en de tradities van een land waar legendes deel uitmaken van het dagelijks leven.

Noordkaap – Het noordelijkste punt van Europa

De Noordkaap is het noordelijkste punt van het Europese vasteland dat via de weg bereikbaar is. Geef u over aan het bijzondere natuurspektakel van de Noordkaap en geniet van het magische licht van het noorden. Uiteraard krijgt u ook gelegenheid om foto's te maken van de ijzeren wereldbol, een van de meest populaire fotomotieven ter wereld, of om op het postkantoor een van de populaire Noordkaap-poststempels te bemachtigen. 

Pak dus in elk geval uw fototoestel in om de magische sfeer van het noorden vast te leggen.

 

Spitsbergen – Gelegen aan de Noordelijke IJszee

Op uw reis naar het noorden verkent u met AIDA ook de grens tussen de Noorse Zee en de Noordelijke IJszee en maakt u kennis met de Spitsbergen-archipel. Oorspronkelijk bewoond voor de mijnbouw worden de eilanden nu beschouwd als het grootste laboratorium ter wereld, waar klimaatonderzoekers de veranderingen van ons milieu onderzoeken. 

Maar ook u kunt tijdens uw cruise in Noord-Europa een onderzoeker worden: ontdek de rijke flora en fauna van de toendralandschappen en laat u betoveren door fascinerende weiden en mossen en door talrijke bloemen en weideplanten. Dierenliefhebbers komen ook aan hun trekken en kunnen zeehonden, walvissen en walrussen in de zee observeren.

Göteborg – Zweedse kalmte aan de kust

Op uw AIDA-cruise door Noord-Europa kunt u tijdens uw stop in Göteborg de fascinerende mix van spectaculaire landschappen en de bijzondere flair van een havenstad beleven. Verheug u op de charme van een oude zeemansstad en op een van de mooiste stadswijken van Noord-Europa. Talrijke kleine cafeetjes in de middeleeuwse wijk Haga nodigen u uit om te genieten van culinaire hoogstandjes waarmee u weer kunt bijtanken voor uitgebreide shoppingtours in de voetgangerszone van Göteborg. 

Kuier over de pronkboulevard Kungsportsavenyn, kortweg Avenyn, of ontdek op uw tocht door de stad de werken van de beeldhouwer Carl Milles, zoals de Poseidonfontein, het waarmerk van Göteborg.


 

Voor u inclusief

✔ Culinair verwenprogramma met volpension en een speciale selectie dranken 

✔ Fitness op moderne apparatuur, meer dan 30 cursussen per week, sportdek buiten 

✔ Vermaak met musicals, dans, acrobatiek, comedy, live muziek en tv-shows 

✔ Plezier en avontuur voor kinderen en tieners van alle leeftijden 

✔ Zwemmen, zonnebaden en ontspannen op royale buitendekken 

✔ Voertaal aan boord Duits en Engels*, eersteklas service, tips

* Niet alle informatie is beschikbaar in het Engels. 

AANBIEDINGEN VOOR NOORWEGEN-ROUTES

AIDA Nieuwsbrief

✔ Actuele aanbiedingen & acties ✔ Als eerste op de hoogte

Nieuwsbrief abonneren

Meer informatie over gegevensbescherming vindt u hier.
Elke e-mail bevat een link om zich af te melden voor de nieuwsbrief.

Book your AIDA cruise also by telephone


We advise you in English or German