Tijdens een cruise op de Oostzee hebt u de mogelijkheid om niet alleen Denemarken, Zweden en Finland, maar ook Polen, Rusland, Estland, Letland en Litouwen te ontdekken. Er zijn maar weinig cruises waarbij u zoveel belangrijke steden en hoofdsteden op een reis kunt aandoen.

Met AIDA door de Oostzee


Kleine eilandjes, zogenaamde scheren, zover het oog reikt, milde temperaturen, zon en prachtige oude steden die uitnodigen voor een verblijf. Oude ruïnes uit vervlogen tijden en diepe bossen vol mythen en fabels – dat kunt u allemaal beleven als u de Oostzee op de AIDA ontdekt. Een regio met een diversiteit die u zal verrassen. 

Talrijke handelssteden met schitterende gebouwen, statige paleizen en geweldige winkels wachten op uw bezoek. Leg aan in Helsinki, de Finse hoofdstad met zijn classicistische gebouwen en vele moderne designwinkels. Of in Tallinn, de majestueuze Baltische metropool met zijn middeleeuwse stadswallen, een indrukwekkende binnenstad en een prachtig uitzicht op het water.

OOSTZEE CRUISE-AANBIEDINGEN MET AIDA

Excursiehoogtepunten & weer

Verken de grandioze natuur, ontdek bruisende metropolen en geniet van de ontspanning. Met AIDA kunt u ook aan land uw persoonlijke vakantiemomenten beleven.

Cruisen in de Oostzee

Ontdek de urbane parels van de Oostzee tijdens korte reizen of maak op de grote Oostzeereis daarnaast ook kennis met afgelegen insidertips. Met AIDA kunt u uw droom van de Oostzee heel individueel beleven en vormgeven. 

Met de Noord-Europa cruises op AIDA ontdekt u oude handelssteden, geweldige metropolen langs de Oostzee, de drukke havens en natuurlijk de onmiskenbare natuur van de Baltische staten. Want dat zijn ze, de Parels van de Oostzee.

Video URL

Verliefd worden op de Oostzee

De regio van de Oostzee is zo fascinerend vanaf het water. Al eeuwenlang zijn schepen het traditionele vervoermiddel tussen de hanzesteden in de Oostzee, die gedurende enkele eeuwen een van de belangrijkste samenwerkingsverbanden ter wereld vormden: het Hanzeverbond. Elk van de hanzesteden heeft zijn eigen karakter, u hoeft alleen maar te kiezen welke u wilt bezoeken.

Met het breedste strand van de Duitse Oostzeekust en zijn typische korfstoelen biedt Warnemünde de perfecte omgeving voor ontspanning. Tegelijkertijd nodigt de promenade u uit voor een romantische wandeling naar de 100 jaar oude vuurtoren van Warnemünde. Van daaruit kunt u uw ogen de kost geven aan de weidsheid van de Oostzee. Maar ook aan de Alte Strom, het hart van Warnemünde, nodigen originele winkeltjes, pubs en cafés u uit om een kijkje te nemen of een pauze in te lassen.

Van hieruit vertrekken de AIDA-cruiseschepen naar de mooiste havens van de Oostzee.

Gdansk – Oostzeemetropool met een bewogen geschiedenis

Gdansk presenteert zich als een stad met een roerig verleden. Het is bijna onmogelijk om de geschiedenis van Gdansk in een paar zinnen samen te vatten. De stad heeft in de afgelopen eeuwen zoveel meegemaakt. Bijna zeven eeuwen lang hebben Duitsers en Polen, Kasjoeben en immigranten uit vele landen hier niet altijd zonder conflicten samengewoond.
   
Hoewel Gdansk vandaag de dag veel architectonische schoonheden en indrukwekkende monumenten heeft, mag niet worden vergeten dat het stadscentrum aan het einde van de Tweede Wereldoorlog voor 90 procent werd vernield. Tegenwoordig is de stad eerder een reconstructie van hoe hij er vroeger min of meer uitzag. Een Oostzeecruise met AIDA brengt u ook naar Gdansk en toont u de mooiste plekjes van de voormalige hanzestad.

Kopenhagen – De koninklijke parel van Denemarken

Kopenhagen koppelt levendige moderniteit aan de idyllische kalmte van een klein koninkrijk. Geef u tijdens uw scheepsreis door Noord-Europa over aan de typisch noordelijke gastvrijheid van de Denen en beleef de maritieme flair van de hoofdstad Kopenhagen. Tijdens uw bezoek aan de Deense hoofdstad kunt u zich tegoed doen aan het samenspel van spannende architectuur, buitengewoon design en traditionele Deense hanze-tradities.

Laat u in de stad aan de Øresund, de zeestraat tussen Denemarken en Zweden, betoveren door de kleine zeemeermin, door de vrije geest die heerst in de Vrijstad Christiania of door de sprookjesverhalen van Hans Christian Andersen en geniet van de zilte geur van de zeelucht in een van de mooie cafés en pubs in de wijk Nyhavn. Kopenhagen is een stad om van te houden!

Göteborg – Zweedse kalmte aan de kust

Op uw AIDA-cruise door Noord-Europa kunt u tijdens uw stop in Göteborg de fascinerende mix van spectaculaire landschappen en de bijzondere flair van een havenstad beleven. Verheug u op de charme van een oude zeemansstad en op een van de mooiste stadswijken van Noord-Europa. Talrijke kleine cafeetjes in de middeleeuwse wijk Haga nodigen u uit om te genieten van culinaire hoogstandjes waarmee u weer kunt bijtanken voor uitgebreide shoppingtours in de voetgangerszone van Göteborg. 

Kuier over de pronkboulevard Kungsportsavenyn, kortweg Avenyn, of ontdek op uw tocht door de stad de werken van de beeldhouwer Carl Milles, zoals de Poseidonfontein, het waarmerk van Göteborg.

Kiel – Maritieme idylle en poort naar het noorden

Kiel, de hoofdstad van Sleeswijk-Holstein, presenteert zich als een maritieme metropool. Start uw cruise door Noord-Europa vanuit de meest noordelijke hoofdstad van alle Duitse deelstaten, waar u de zee overal kunt voelen en proeven. Het water reikt tot in het hartje van de stad. Of het nu bij het reusachtige havencomplex is of aan de Oostzeekade, u zult gegarandeerd genieten van de noordelijke flair van Kiel.

Maar Kiel is bij bezoekers niet alleen geliefd vanwege zijn tradities als havenstad. Sportfans zullen het wel weten: de traditionele club THW Kiel is het meest succesvolle Duitse handbalteam en de kenners onder u kunnen de Kieler sprot proeven – gerookte vis uit de baai van Kiel.

Stockholm – Zweedse hoofdstad en koninklijke residentie

De hoofdstad van het Zweedse koninkrijk biedt talloze hoogtepunten. Bijzonder bezienswaardig zijn de oude binnenstad Gamla Stan met zijn middeleeuwse steegjes, evenals het koninklijk paleis, een prachtig barok gebouw met fantastisch ingerichte vertrekken. De jaarlijkse Nobelprijsuitreiking vindt plaats in het wereldberoemde Stadshus. Ook het Vasa Museum in het pittoreske oude centrum is een bezoek meer dan waard.
    
Op uw Oostzeecruise met AIDA moet u in elk geval een uitstapje naar Stockholm inplannen. Neem daarbij ruimschoots de tijd om deze interessante metropool te verkennen!

Tallinn – Hanzestad met een bijzondere charme

In de Estse metropool beleeft u een fascinerende mix van gezellige drukte in de oude binnenstad en een vooruitstrevend levensgevoel in het nieuwe deel van de stad. De Esten weten als geen ander Oostzeeland geschiedenis en toekomst op een eigen manier te combineren.

Verheug u op het middeleeuwse centrum van de hanzestad, die u op uw reis naar Tallinn meevoert naar vervlogen tijden. U beleeft de oude stadsmuur, delen van het oude kasteel van Tallinn en vanuit het bovenste gedeelte van de stad hebt u een prachtig uitzicht over het centrum. Bewonder het museum van het Dominicanenklooster, het stadsmuseum van Tallinn en het paleis op de Domberg.

Helsinki – Pittoreske hoofdstad van Finland

De Finse hoofdstad Helsinki is pittoresk gelegen tussen zee en groene natuur. Vanuit de haven leidt een geplaveide straat direct naar de oude binnenstad waar talloze winkeltjes en Russische restaurants zij aan zij liggen. 

AIDA biedt tijdens de Oostzee-scheepsreizen verschillende excursies naar Helsinki aan. Krijg een goed beeld van de stad per bus, fiets of te voet, langs alle indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals het presidentieel paleis en de orthodoxe Uspenski-kathedraal, naar het Senaatsplein met de kathedraal en het regeringsgebouw.


 

✔ Culinair verwenprogramma met volpension en een speciale selectie dranken 

✔ Fitness op moderne apparatuur, meer dan 30 cursussen per week, sportdek buiten 

✔ Vermaak met musicals, dans, acrobatiek, comedy, live muziek en tv-shows 

✔ Plezier en avontuur voor kinderen en tieners van alle leeftijden 

✔ Zwemmen, zonnebaden en ontspannen op royale buitendekken 

✔ Voertaal aan boord Duits en Engels*, eersteklas service, tips

* Niet alle informatie is beschikbaar in het Engels.

OOSTZEE CRUISE-AANBIEDINGEN 2021/2022 MET AIDA

AIDA Nieuwsbrief

✔ Actuele aanbiedingen & acties ✔ Als eerste op de hoogte

Nieuwsbrief abonneren

Meer informatie over gegevensbescherming vindt u hier.
Elke e-mail bevat een link om zich af te melden voor de nieuwsbrief.

Book your AIDA cruise also by telephone


We advise you in English or German