De Nederlandse mode- en cultuurmetropool Rotterdam heeft tal van architectonische en culturele hoogtepunten te bieden. De Erasmusbrug bijvoorbeeld is een van de iconen van de stad. Hij loopt als tuibrug over de Nieuwe Maas, die de hoofdstroom van de Rijndelta vormt. De haven van Rotterdam zelf is nog zo’n spectaculair hoogtepunt tijdens een cruise.

De grootste diepzeehaven van Europa strekt zich uit van de rand van de binnenstad tot aan de veerhaven Hoek van Holland. Als de stad de eindbestemming of het vertrekpunt van uw cruise is, moet u deze in elk geval zowel aan land als vanaf het water verkennen. Havenrondvaarten beginnen aan de noordkant van de Erasmusbrug in de directe omgeving van de cruiseterminal. Maar alleen al het uitzicht op de indrukwekkende skyline van Rotterdam is de reis waard.

CRUISES VANUIT ROTTERDAM

UW CRUISE VANUIT ROTTERDAM

Rotterdam is onder andere de vertrekhaven voor een aantal spannende korte trips bij de AIDA cruises naar het noorden en naar West-Europa. Het aanbod aan routes is zeer gevarieerd. Beleef in een paar dagen tijd interessante steden zoals Hamburg, Southampton, Le Havre of Zeebrugge. Wilt u meer tijd doorbrengen aan boord van een AIDA schip? Vertrek dan vanuit Barcelona, vaar door de Straat van Gibraltar en reis via Le Havre, Zeebrugge en de zeehaven van Rotterdam door naar Hamburg. Er staan u 15 onvergetelijke dagen aan boord van AIDAperla te wachten.

GROOTTE

De 324 km² grote havenstad met ca. 631.000 inwoners ligt ten zuidwesten van Amsterdam aan de monding van de Rijn in de Noordzee.

KLIMAAT

In de zomer liggen de temperaturen tussen de 25 °C en 30 °C. De lente en de herfst zijn aangenaam mild. De winters zijn vochtig bij gemiddeld 2 °C.

POLITIEK

Nederland is een parlementaire monarchie met de koning als staatshoofd.

INDRUKWEKKENDE ONTWIKKELING VAN DE HAVEN

Uw cruise vanuit Rotterdam begint in een haven uit de topklasse. De bouw van de haven gaat terug tot de 14e eeuw. Tot in de jaren twintig van de vorige eeuw bevonden grote delen van de Rotterdamse haven zich in het centrum van de stad. Na de Tweede Wereldoorlog en het bombardement op de stad en de haven in 1940 moest er veel opnieuw worden gebouwd. Wat daaruit voortkwam was een moderne stedelijke architectuur en een volledig gemoderniseerde haven die werd uitgebreid met de Europoort en zo jarenlang ‘s werelds grootste zeehaven vormde.

In de vrachtsector is de haven van Rotterdam een van de grootste havens ter wereld voor de afhandeling van olietankers en containers. Rotterdam blijft tot op de dag van vandaag het belangrijkste overslagcentrum voor aardolie van Europa, waar zelfs mammoettankers kunnen aanleggen. Ook de containeroverslag is sinds de jaren zeventig bijna verdubbeld. Jaarlijks worden hier ongeveer 10 miljoen containers geladen of gelost. Het is indrukwekkend om het drukke reilen en zeilen in het gigantische havencomplex te bekijken.

DE HAVEN EN ZIJN OMGEVING

Sta even een moment stil als u bij de terminal in Rotterdam uw hut verlaat en aan land gaat. Neem de verschillende indrukken bewust in u op, want deze metropool van Nederland biedt zoveel afwisseling dat het echt een uitdaging is om in een paar uur tijd alles te ontdekken. Informeer aan boord van uw schip al op voorhand welke aanbiedingen uw rederij voor u in petto heeft om Rotterdam te verkennen. Zo kunt u elke minuut van uw reis een eigen en interessante draai geven.

Aan het zuidelijke deel van de Maas vindt u de oudste havengebieden van Rotterdam. Cruisereizigers trekken vaak de wijk Waterstad in. Hier vindt u betoverende cafés en restaurants direct aan het water. Voor nog meer maritieme sfeer in een historisch kader kunt u Delfshaven op de rechteroever van de Nieuwe Maas bezoeken. In deze museumhaven vindt u veel historische gebouwen die de Rotterdamse haven een bijzondere flair geven.

AIDA CRUISES MET ROTTERDAM

Hafen in der Nähe

AIDA Nieuwsbrief

✔ Actuele aanbiedingen & acties ✔ Als eerste op de hoogte

Nieuwsbrief abonneren

Meer informatie over gegevensbescherming vindt u hier.
Elke e-mail bevat een link om zich af te melden voor de nieuwsbrief.

Book your AIDA cruise also by telephone


We advise you in English or German