AIDA brengt u vanuit de haven van Hamburg naar de mooiste bestemmingen in Scandinavië, Europa en overzee. Waar wacht u nog op? Ga aan boord in de haven van Hamburg.

Als u een cruise in Hamburg begint, hebt u de kans om een zeer oude Hanzestad te ontdekken, waar verleden en toekomst geen tegenpolen zijn, maar mogelijkheden bieden. Zo begint uw vakantie in de haven van Hamburg al, nog voordat u überhaupt een stap aan boord van een AIDA schip hebt gezet.

Het Hamburg Cruise Center aan de Elbe is de basis voor veel van onze Noord-Europese cruises vanuit Hamburg en een ideaal vertrekpunt om de Hanzestad te verkennen. Of het nu gaat om de indrukwekkende passagiersterminal, om St. Pauli, de Dom van Hamburg, het Miniatur Wunderland of de Binnenalster - al vóór de reis valt er hier genoeg te beleven.

Korte reizen vanuit Hamburg

Populaire reizen

Cruises langer dan 2 weken

De cruiseterminals in de haven van Hamburg

Hamburg is ongetwijfeld een van de aantrekkelijkste havens ter wereld. Dat heeft de stad in het hoge noorden niet alleen te danken aan zijn schoonheid en ligging, maar ook aan de haven zelf. In geen enkele andere haven valt er zoveel te zien en te bekijken: zoals de torenhoge containerschepen en de nostalgische stoomboten met schoepenrad bij het binnenlopen van de haven, en de ontelbare kranen waarmee vrachtschepen uit de hele wereld worden geladen. De haven van Hamburg biedt de rederijen van cruiseschepen in totaal drie terminals.

Aankomst & parkeren

 • Het Cruise Center Altona: de in 2011 geopende cruiseterminal in Altona ligt ongeveer vijf kilometer ten westen van het stadscentrum en de HafenCity. In het moderne gebouw met zijn indrukwekkende glazen gevel vindt u een bistro, een bagageopslagservice en royale wachtruimtes. U kunt de binnenstad en de passagiersterminal ‘Landungsbrücken’ van de haven van Hamburg vanaf het schip bereiken met de bus (lijn 111) of met Elbe-veerboot 62. 

 • Het Cruise Center HafenCity: de HafenCity-terminal, die door cruise-operators zeer gewaardeerd wordt vanwege zijn centrale ligging, ligt direct achter de zogenaamde Speicherstadt, de voormalige depots, in de haven van Hamburg. Vanaf uw schip bent u te voet binnen ca. 20 minuten bij het stadhuis. Andere bezienswaardigheden zoals de Landungsbrücken, de Elbphilharmonie en het Miniatur Wunderland in de Speicherstadt liggen op een steenworp afstand van uw cruiseschip. Metrolijn U4 (station Überseequartier), een taxistandplaats en talrijke restaurants en cafés bevinden zich ook in de onmiddellijke nabijheid van de terminal. 

 • Het Cruise Center Steinwerder: de grootste en modernste terminal voor cruiseschepen in de haven van Hamburg is het Cruise Center Steinwerder, dat midden in de overzee-haven tegenover de Hamburgse binnenstad ligt. Hier vindt u twee ruime incheckhallen, een bistro en een winkel. De meeste rederijen bieden shuttles aan die u rechtstreeks van het schip naar het centrum of de haven brengen. Taxi's staan direct voor de terminal. De rit naar de markt voor het stadhuis duurt ca. 20 minuten. 

Waar in Hamburg uw schip ook aanmeert, de stad en de haven zijn een ervaring die u na uw reis niet snel zult vergeten. 

Hamburg: bestemmings- en starthaven voor cruises

Vanuit Hamburg kunt u bijvoorbeeld Bergen, Oslo, Southampton en Amsterdam ontdekken. Van de Geirangerfjord gaat de reis verder naar de beroemde Noordkaap bij Honningsvag. AIDA cruises vanuit Hamburg richting Noord-Europa zijn aan te bevelen. Niet alleen de korte reis, maar ook de geweldige natuur en de Hanzesteden zullen u betoveren. In Hamburg zeggen ze trouwens op elk moment van de dag: Moin, Moin!

Rotsformaties in Noorwegen
 • Cruises naar Noord-Europa naar de Noordkaap en/of IJsland. Vanuit Hamburg vindt u een uitgebreid aanbod aan cruises naar de fjorden van Noorwegen. 

» Cruise Noord-Europa

Huizen van Amsterdam
 • Cruises langs de Atlantische kust van Europa met tussenstops in metropolen als Amsterdam, Rotterdam, Southampton/Londen en Le Havre/Parijs. Cruises van meerdere weken brengen u verder naar het zuiden naar de kusten van Portugal en Spanje tot aan de Middellandse Zee.

Andere cruises naar/vanuit Hamburg

Vanuit Hamburg kunt u het hele jaar door cruises vinden. De beste tijd om Hamburg te verkennen is echter de lente of zomer: dan zijn de Hamburgers te vinden in hun cafés, parken en langs de Elbe en de Alster. Bijna dagelijks vertrekken er cruiseschepen vanaf de terminals aan de Elbe naar populaire bestemmingen in West- en Noord-Europa zoals Groot-Brittannië, Noorwegen en de Middellandse Zee.

Ontdek Hamburg vóór de cruise via een rondje door de stad

De haven van Hamburg

Bruggen en waterwegen, veerboten en havens – Hamburg is het Venetië van het noorden. De haven van Hamburg is misschien wel de grootste bezienswaardigheid van de metropool aan de Elbe en hier moet uw rondje door de stad ook beginnen, want tussen de Fischmarkt en de HafenCity Hamburg valt er van alles te ontdekken.

Elbphilharmonie aan het water in Hamburg

Het indrukwekkende nieuwe icoon van de stad is de Elbphilharmonie, die overal boven uitsteekt: vanaf het panoramaterras kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Hamburg, de haven en de cruiseschepen. Vanaf de brede oeverpromenade bij de Philharmonie zijn het maar een paar passen naar de beroemde Speicherstadt met zijn baksteenkleurige pakhuizen, historische bruggen en smalle grachten.

Aan de straat Kehrwieder 2 ligt het beroemde Miniatur Wunderland, een van de meest bezochte musea van Hamburg. 

Als u de promenade naar het westen volgt, komt u onvermijdelijk uit bij de beroemde passagiersterminal, de ‘Landungsbrücken’ van St. Pauli. Direct bij de terminal ligt de toegang tot de Oude Elbtunnel. Neem de nostalgische liften die vanaf 1911 paardenkoetsen en auto's omlaag transporteerden naar de ingang van de indrukwekkende tunnelbuizen. Hier kunt u een stukje langs de betegelde muren onder de Elbe wandelen. 

Teruggekeerd in de haven is het de moeite waard om even het historische icoon van Hamburg te bezichtigen, de Michel. De St.-Michaelis-kerk bereikt u te voet binnen ca. tien minuten. De prachtige barokke kerk heeft een fraai interieur in felle kleuren en een panoramaterras boven op de toren. 

Binnenalster in Hamburg

Rond de Rathausmarkt

Het hart van de Hamburgse binnenstad klopt op de Rathausmarkt: hier wacht u het prachtige stadhuis met zijn 112 meter hoge toren en zijn fraai versierde zalen. Tegenover het stadhuis liggen de beroemde Alster-arcades, waar u chique boetieks en restaurants vindt. Hier moet je haast wel even wat eten of drinken.

Nu zijn het nog maar een paar stappen naar de Binnenalster en de Jungfernstieg, de prachtige boulevard van Hamburg met shops, winkelgalerijen, hotels en restaurants zoals het legendarische Alsterpavillon. Midden in het Binnenalster schiet de beroemde Alsterfontein 60 meter de lucht in. 

Hamburgse musea

Alleen al de Hamburgse musea trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar de metropool. Tot de belangrijkste expositieruimtes en musea in Hamburg behoren

 • de Hamburger Kunsthalle,
 • het Emigrantenmuseum Ballinstadt Hamburg,
 • het Museum für Kunst und Gewerbe,
 • het Altonaer Museum,
 • het Internationale Maritieme Museum en
 • de Deichtorhallen.

Boek een cruise met AIDA vanuit Hamburg, plan in elk geval een paar uur of beter nog een paar dagen in voor een bezoekje aan deze Hanzestad.

Hafen in der Nähe

AIDA Nieuwsbrief

✔ Actuele aanbiedingen & acties ✔ Als eerste op de hoogte

Nieuwsbrief abonneren

Meer informatie over gegevensbescherming vindt u hier.
Elke e-mail bevat een link om zich af te melden voor de nieuwsbrief.

Book your AIDA cruise also by telephone


We advise you in English or German